Belediyeden İstiklal Yoluna Şehitler Anıtı

Çankırı Belediyesi tarafından 18 ayda 18 proje kapsamında yaptırılan Şehitler Anıtı düzenlenen törenle açıldı.

İstasyon Mevkiinde düzenlenen ve Çankırı Belediyesi Mehter takımının gösterisi ile başlayan  törene Vali Vahdettin Özcan, Milletvekili İdris Şahin ile çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, şehitlik ve gaziliğin Türk milletince anne karnında başlayan dünyaya geldikten sonra bizzat yaşanan bir duygu olduğunu belirterek "Bu milletin evlatları şehitlik ve gazilik duyguları ile bu ruhla, bu şuurla yetişmektedir. Böylesine önemli bir payenin şehrimizde yaşatılması, somut olarak ortaya konması adına böylesine bir projeyi hayata geçirdik. Şehitler anıtının yerleştirildiği yer de konum olarak çok önemli. Milli mücadelede önemli bir rolü olan İstiklal Yolu güzergahına yapılmış olması da çok anlamlıdır. Yapılan anıtın çevresinde de güzel bir park yapımı için çalışmalarımız sürüyor. Şehitler anıtının şehit ailesi yakınlarına gazilerimize ve Çankırı'mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik de yaptığı konuşmada Türk askerinin Milli Mücadelede,  Kore'de Kıbrıs'ta Güneydoğu'da hiçbir etnik ayrım gözetmeksizin yan yana, kol kola mücadele verdiğini belirterek "Bu vatanın bölünmez bütünlüğü için şehit olanları, gazi olarak dönenleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Yaşayan gazilerimize de sağlıklı uzun ömür diliyoruz. Cumhuriyetin 90. kuruluş yıl dönümünde böylesine anlamlı bir anıtı yaptırdığı için Belediye Başkanımız Sayın İrfan Dinç'e şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Milletvekili İdris Şahin de İstiklal Yolu'nun Çankırı'dan geçtiğine vurgu yaparak "Bu yoldan geçenler artık bu anıta selam duracak. İstiklal Yolunu yaptığımız yatırımlarla istikbal yolu yaptık" diyerek bu projeyi gerçekleştiren Belediye Başkanı İrfan Dİnç'e teşekkür etti.

Bir tarafında elinde tüfeği ile Türk askerini, diğer tarafında milli mücadelede mermi taşıyan Çankırılı Yanığın Emine'yi simgeleyen Şehitler Anıtı mermer bloklar üzerine yerleştirildi ve 10 metre yükseklikte yapıldı.

Haber tarihi: 30/10/2013 Görüntülenme: 1699