Teravih Namazları Namazgâhta Kılınmaya Başladı

Çankırı Belediyesi tarafından yaptırılan Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisindeki namazgâhta açık havada teravih namazları kılınmaya başladı.

Çankırı’da ilk kez gerçekleşen namazgâhta teravih namazı uygulamasına vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Erkeklerin yanı sıra kadınların da teravih namazı kılmak üzere geldikleri Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda huşu içerisinde ve çok rahat bir ortamda ibadet yapma imkânı bulan vatandaşlar namazın ardından böyle bir imkânı sağladığı için Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkür ettiler.

Çankırı’nın yakın geçmişinde bulunmayan namazgâh geleneği, Osmanlı döneminde bazı bölgelerde teravih, Cuma ve bayram namazlarında oldukça yaygın olarak kullanılan bir ibadet mekânı olma özelliği taşıyor.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Recep Tayyip Erdoğan Parkı içerisinde yaptırdıkları namazgâhla yine bir ilke imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirterek “Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımız aileleri ile birlikte gelip burada hem dinlenebilme hem de rahat, huzurlu bir ortamda teravih namazını kılabilme imkânını bulacaklar. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Haber tarihi: 28/06/2014 Görüntülenme: 2102