Ahmet Yesevi Meydanı Gün Sayıyor

Çankırı Belediyesi kente vizyon katacak bir projeyi daha halkın hizmetine sunmaya hazırlanıyor.Belediye tarafından Ahmet Yesevi Cami avlusuna inşa edilen meydan projesinde sona gelindi.

Meydan inşaatının bitime yaklaştığını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, ''Yüklenici firmadan aldığımız bilgilere göre meydan inşaatımızın yüzde doksan beşi  tamamlanmış durumda. Tüm kaba inşaat çalışmaları tamamlandı. Çevre düzenlemesi ve dekor çalışmalarımız ise devam ediyor. İnşallah  Çankırı yeni meydanına ay sonunda kavuşmuş olacak'' şeklinde konuştu.

Meydan inşaatı ile bölgenin daha da canlacağını söyleyen Dinç, ''Meydan içerisinde 23 işyerimiz var. Bu işyerlerinden halkımız ve esnafımız faydalanacak. Meydan içerisindeki oturma grupları cami cemaatine namazların ardından hizmet verecek. Yesevi meydanımız Hacı Bayramdaki manevi atmosferin bir benzerini Çankırı'ya kazandıracak'' dedi.

Meydanın alt kısmının otopark olarak inşa edildiğini hatırlatan Dinç, 5914 metrekare kapalı alan içerisindeki  otoparkın  180 araç kapasitesinde olduğunu,  ayrıca engelli araçları için de bölümler hazırlandığını söyledi.

Saat kulesi ve  büfenin tamamlanması ile meydanın her kesime hitap edecek bir hale geleceğini belirten Dinç, projenin bölge esnafı, cami cemaati ve tüm Çankırılılar için hayırlar getirmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi.

Haber tarihi: 05/08/2014 Görüntülenme: 2245