IPA Hibe Programı Altyapı Çalışmaları İçin Süreç Hızla Devam Ediyor

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından IPA hibe programı çerçevesinde startı verilen altyapı projelerinin hayata geçirilmesi için süreç hızla işliyor.

Belediye 4. kattaki toplantı salonunda bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Daire Başkanlığı yetkilileri, projenin yürütücüsü CDM Smith Firması yetkilileri ile Belediye yetkilileri, Çankırı’da yapılacak altyapı çalışmaları için yol haritası çizdi.

Çankırı tarihinin en önemli meselesi ve projelerinden biri olan IPA Çevre Operasyonel Planı Entegre Su Projeleri kapsamında yapılacak altyapı çalışmaları için gerçekleştirilen toplantıda; şehir merkezinin tamamında içme suyu, atık su sistemi, atık suyun arıtılması ve yağmur suyu drenaj çalışmalarının fizibiliteleri için start verildi. Daha öncesinde projenin tanıtımı, organizasyon ve finansal yapısı ile master planlarının hazırlanmasının ardından fizibilite ve dizayn çalışmalarının tamamlanmasıyla Çankırı’nın altyapı probleminin ortadan kaldırılması için önemli adımlar atılmış olacak.

Haber tarihi: 05/02/2015 Görüntülenme: 1520