Atık Su Arıtma Tesisi İçin Halkın Katılım Toplantısının İlki Gerçekleşti

AB Entegre Su Projeleri kapsamında planlan hibe altyapı projelerinin Atık Su Arıtma Tesisi için halkı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Avrupa Komisyonu tarafından IPA altında eş finansmanı sağlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çankırı Belediyesi tarafından yürütülen projenin; Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan Atık Su Arıtma Tesisi ayağındaki ilk toplantısına Belediye Başkanı İrfan Dinç ev sahipliğinde kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Çankırı Belediyesi Çevresel Etki Değerlendirmelerine (ÇED)  tabi olmağından Atık Su Arıtma Tesisi’nin yeri, konumu, gürültü ve koku bakımından teknik bilgileri müşavir firma yetkilileri tarafından verilerek konu ile ilgili halkın görüş ve önerileri alındı. Çankırı Belediyesi’nin içme suyu ve atık su konularındaki altyapı eksiklikleri ile atık su arıtma tesisi ihtiyaçlarının giderilmesi aşamasında; Aşağıpelitözü köyü hazine arazisinde, Çankırı Belediyesi’ne tahsisi yapılan toplam 97.023 metrekarelik alan içinde, Atık Su Arıtma Tesisi’nin kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Yetkililer projenin izin ve ruhsatlarının alınmasının ardından 2017’de inşaat aşamasına geçilmesini, tesisin de 2019 yılında tamamlanmasını öngörüyor.

Halkın Katılım Toplantısı’nın ikinci ayağı ise projelerin geliştirilmesinin ardından yakın zamanda yapılması planlanıyor. Çankırı ile başlayan bilgilendirme toplantısı,  pilot belediye seçilen Bandırma, Niksar, Kastamonu, Kırşehir, Giresun ve Rize ile devam edecek.

Haber tarihi: 02/09/2015 Görüntülenme: 2025