İlk Güdümlü Proje Desteği Başvurusu Çankırı’dan

Çankırı Belediyesi tarafından hazırlanan Güneş Enerjisi Santrali Projesi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2015 Yılı Güdümlü Proje Mali Destek Programı kapsamında, ilk güdümlü proje desteği başvurusu olarak KUZKA’ya sunuldu.

Çankırı Belediyesi’nin KUZKA’ya sunduğu proje ile Çankırı’da Yapraklı yolu İnaç rampası kenarındaki 55 bin metrekarelik alana 2MW gücünde Güneş Enerjisi Santrali kurulması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, güdümlü projenin onaylanması durumunda Güneş Enerjisi Santralinin Belediye tarafından yapılacak olan mezbahanenin yanındaki alana kurulacağını kaydetti. Arsa saha çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Dinç, Güneş enerjisi sisteminin uygulama projelerinin devam ettiğini söyledi.

Güdümlü projenin onaylanması ile birlikte Çankırı’ya 7,5 milyon + KDV’lik yatırım gerçekleşecek. Güneş Enerjisi Santrali Projesi; yapılacak idari, mali ve teknik değerlendirmelerin ardından başarılı bulunması halinde destek almaya hak kazanacak.

Haber tarihi: 13/11/2015 Görüntülenme: 1559