Belediyenin Anne Adaylarına Süt Yardımı Devam Ediyor

Çankırı Belediyesi’nin anne adayı hamile kadınlara yönelik başlattığı "Sağlıklı Nesiller İçin Hamile Annelere Süt" projesi kapsamında yardımlar devam ediyor. Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından dört yıl önce hayata geçirilen kampanya kapsamında bugüne kadar yaklaşık 500 anne adayına 22 bin litre süt dağıtıldı.

Çankırı Belediyesi’nin özellikle sosyal güvenceden yoksun ve dar gelirli ailelerin bebeklerinde yetersiz beslenmeyi önlemek ve anne adayının daha sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmesini sağlamak amacı ile başlattığı "Sağlıklı Nesiller İçin Hamile Annelere Süt" kampanyası titizlik ile yürütülüyor. Süt yardımı,  doktorların tavsiye ettiği süt miktarına uygun olarak aylık beş litre süt şeklinde hamile olduğuna dair belge ile gelerek kayıt yaptıran anne adaylarına veriliyor.

Kayıt ve Dağıtımlar Beyaz Masa’dan

Anne adayları uygulamadan ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Çankırı’da yaşayan kadınlara, hamilelikleri süresince aylık 5 litre sütün dağıtıldığı proje kapsamında süt almak isteyen yeni anne adayları,  hamile olduğuna dair belge ile Belediye Beyza Masa’ya başvurarak sürece dâhil olabiliyor. Süt yardımı ise Beyaz Masa’dan yapılıyor.

Haber tarihi: 17/02/2017 Görüntülenme: 46