Paleontoloji Bilimi Geçmişin İzleri Sergisi Çankırı’da

Çankırı Belediyesi, varlıkları milyonlarca yıl öncesine dayanan fosilleri 22 Mayıs Pazartesi günü 8.30 -17.30 arası Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi’nde sergileyecek.  Sergide Tabiat ve Kültür Varlıkları Tanıtma Derneği Başkanı Yusuf Öncül tarafından gösterime sunulacak fosiller, Antropoloji ve Paleontoloji biliminin ulaşmış olduğu son bulguları Çankırılı öğrencilerin gözleri önüne serecek.

Paleontoloji Bilimi Geçmişin İzleri Sergisi, yüz milyonlarca yıl önceden günümüze uzanan gerçek fosiller sayesinde öğrencileri bir zaman yolculuğuna çıkaracak. Sergi, Dünya, canlılar ve insanlık tarihi hakkında da bilgiler verecek.

Dünyanın En Eski Fosili Türkiye’de İlk Defa Çankırı’da Tanıtılacak

Suda ve karada yaşayan canlılara ve farklı bitkilere ait çeşitli canlı gruplarının fosillerinin yer alacağı sergide, daha önce hiç tanıtılmamış siyanobakteriye ait 2 milyar yıllık fosil de tanıtılacak.

Tabiat ve Kültür Varlıkları Tanıtma Derneği Başkanı Yusuf Öncül,. 3,9 milyar yıl ile Dünya’nın en eski fosili olan bakterinin Türkiye’de ilk defa Çankırı’daki öğrencilere tanıtacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, milyonlarca yıl öncesinin izlerini günümüze taşıyan sergiyi tüm çocukların görmesi gerektiğini söyleyerek “Canlıların fosilleri dünyanın geçmişine yolculuk yaptıracak. Bu yolculuk bizlere bugün doğaya bıraktığımız her izin ve yaşantının yeni nesillere ışık tutacağı gerçeğini ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.

Haber tarihi: 18/05/2017 Görüntülenme: 311