Başkan Dinç’in 19 Mayıs Mesajı

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımladı. Başkan Dinç, mesajında; Yüce Türk milletinin en son 15 Temmuz’da gösterdiği haklı ve müthiş direnişin ilk adımını vatan toprakları üzerinde 98 yıl önce bugün atarak bağımsızlık yolunda tüm hain planları bozduğunu belirtti.  Dinç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“ 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan kutlu ve eşsiz zafer, ülkesini, insanını, çocuklarını, namusunu,  şerefini ve geleceğini koruma mücadelesidir. Vatan aşkı uğruna kanla suladığımız topraklarımız ve kanla çizdiğimiz sınırlarımız, bağımsız Türk milletinin karakteridir. Bu bağlamda bu günün, geleceğimizin teminatı Türk Gençliğine armağan edilmesi tesadüf değildir. Vatanına, milletine, milli ve manevi değerlerine bağlı, sorumluluk sahibi gençler yetiştirmemiz büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimiz için büyük önem taşıyor. Biz de yerel yönetim olarak gençliğimize inanç, umut ve güven ile bakmaktayız. Gençlerimiz, hayalleri ve milli hedefleri ile geleceğin Türkiyesini kuracak omurgadır. Bu omurga oluşana kadar onları korumak ve yetiştirmek de boynumuzun borcudur.

98 yıl önce müthiş bir kenetlenme örneği gösteren başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere; Kurtuluş Savaşı'nın aziz kahramanlarını saygı, rahmet ve şükran ile anıyor, teslim aldıkları mirasla; o günkü ışık, vatan aşkı ve aynı kenetlenme iradesi ile yeni bir geleceğe yürüyen gençlerimizin ve milletimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

Haber tarihi: 18/05/2017 Görüntülenme: 256