Huzuru Bozan Esnafa Belediyeden Yâran Ayarı

Çankırı Belediyesi, Çarşamba Pazarında huzur ve düzeni bozan pazar esnafının olumsuz davranışlarından dolayı bir hafta süreyle tezgâhındaki satışını durdurdu. Belediye Zabıta ekiplerince gerçekleştirilen uygulama Çankırı’nın 8 asırlık yâran kültürü içerisinde de yer alıyor.

Çarşamba pazarında sebze ve meyve tezgâhı bulunan A.Y. isimli pazar esnafı, Pazaryeri içerisinde huzur ve düzeni bozmak, ikazlara rağmen pazaryeri kurallarına uymamaktan Zabıta ekiplerince Belediye Encümen kararı ile pazarda satış yapmaktan bir hafta süre ile men edildi. Pazar alanındaki yeri boşaltılan esnafın tezgâhını açtığı yere ise vatandaşlara ve diğer esnaflara örnek olması açısından pankart asıldı. Pankartta “Bu tezgâh yeri sahibi, pazarın huzurunu ve düzeni bozduğundan pazardan men edilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Pazar içerisinde gürültülü ve kendi alanı dışındaki yerleri de kullanarak satış yapması, pazaryeri merdivenlerini kapatması karşısında zabıta ekiplerince yapılan uyarıları dikkate almayan esnafın bir haftalık cezasının ardından kurallara uymaması durumunda tezgâh alanının tamamen iptal edileceği de bildirildi.

Haber tarihi: 14/06/2017 Görüntülenme: 355