Dinç, “Bizim gönüllerimizde sevgiye, kardeşliğe sınır çizilmez.”

Çankırı Belediyesi, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği iş birliği ile mültecilerin durumunu, problemleri ile ilgili bilinç oluşturmak için etkinlik düzenledi. Ülkelerini terk etmek zorunda kalarak yeni bir umut ile ülkemize ve şehrimize gelen mültecilerin yanında olmaya ve ruhlarında açılan yaraları sarmaya devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Eğitim, sağlık, gıda, eşya, giyim ve diğer ihtiyaçlarını karşılayarak mülteci kardeşlerimizin yaşam standartlarını iyileştirmek ve yükseltmek için gönül kapılarımızı sonuna kadar açtık. Bizim gönüllerimizde sevgiye, kardeşliğe sınır çizilmez.” dedi.

Çankırı’da yaşayan mülteciler, Belediye tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğinin de desteklediği etkinlikte, kendi ülkelerini terk etmek zorunda kalarak başka ülkelerde yaşam mücadelesi veren milyonlarca insanın sorunlarına dikkat çekildi. 100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte mülteciler, kendi ülkelerine ait yöresel yemekler ile eşyaları sergiledi.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, güçlü ve büyük bir devlet ve millet olmanın gereğinin insanlık yolunda gösterilen gayretten geçtiğini belirtti. Dinç, “Ülkemizin mülteci kardeşlerimize göstermiş olduğu hassasiyeti ve çabayı biz de Çankırı Belediyesi olarak şehrimizde yaşayan mülteci kardeşlerimize göstermekteyiz. Mazluma ve mağdura kucak açan, elindekini paylaşan, yardımlaşan ve hatta kardeşlik eden bir milletin torunlarıyız.  Manevi bağlarla örülmüş değerlerimizi ayakta ve diri tutmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bizler de yerel yönetim olarak;  kardeşlerimizin ihtiyaçlarını belirlemek üzere görevlendirdiğimiz Sosyal Yardımlaşma Merkezimiz ile haneleri tek tek ziyaret ederek yardımların yerine ulaşmalarını sağladık.  Eğitim, sağlık, gıda, eşya, giyim ve diğer ihtiyaçlarını karşılayarak yaşam standartlarınızı iyileştirmek ve yükseltmek için gönül kapılarımızı sonuna kadar açtık. Bizim gönüllerimizde sevgiye, kardeşliğe sınır çizilmez. Çok ağır koşullar sebebi ile memleketlerinden ayrılmak zorunda kalan siz kardeşlerimizin yanında olmaya ve ruhunuzda açılan yaraları sarmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Dinç’in konuşması tercümanlar yardımı ile mülteci aileler için kendi dillerinde çeviri yapıldı. Etkinlikte mülteci vatandaşların ve özellikle çocukların Başkan Dinç’e duyduğu sevgi dikkatlerden kaçmadı. Program sonunda mültecilere Türk Bayrağı hediye edildi.

Haber tarihi: 12/07/2017 Görüntülenme: 96