Türkiye’nin Tek Gemi Kütüphanesinin İlk Kat Boyası Atıldı

Çankırı Belediyesi’nin beş parçadan oluşturulan Türkiye’nin tek Gemi Kütüphanesinin ilk kat boyası atıldı. Ana gövdesi tamamlanarak beton kaide üzerine montajı yapılan Gemi Kütüphane, mavi beyaz tonlarına boyandı.

Recep Tayyip Erdoğan Parkının son kısmında yapımı devam eden göl alanı içerisine yerleştirilen 41 m uzunluğunda ve gerçek gemi ölçülerindeki geminin üst kısmında yer alan yaşam ünitesi ve kaptan köşkünün çalışmalarının ardından kütüphanenin iç bölmeleri de tamamlandı.  Geminin kütüphane formuna çevrilecek alanına çocuklara uygun bir şekilde tuvaletler de yerleştirildi.  Dış yüzeyine çelik macun çekilen Gemi Kütüphane mavi beyaz tonlarında boyanarak daha da dikkat çekici bir görünüme kavuştu. Belediye Başkanı İrfan Dinç,  Türkiye’de bir ilke imza attıkları Gemi Kütüphane çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek Çankırı’da yeni neslin kitap okuma alışkanlığını temalı kütüphaneler ile arttırmak istediklerini vurguladı.

Haber tarihi: 01/08/2017 Görüntülenme: 1397