Başkan Dinç’ten Gaziler Günü Mesajı

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, 19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı. Mesajında; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşayabilmesi için gözünü kırpmadan ölüme gidebilecek; “Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum!” diyebilecek yüzbinlerce insanı bulunan bir milletin evladı olmaktan gurur duyduğunu belirten Başkan Dinç, kendisinin de bir Gazi çocuğu olduğunu ifade etti. Dinç, sözlerine şu ifadeler ile devam etti:

“Kore Gazisi Merhum Mevlüt Dinç’in oğluyum. Küçüklüğüm babamın anlattığı savaş anılarını dinlemekle geçti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ne kadar büyük ve güçlü bir devlet olduğunu babam sayesinde çocuk yaşlarda öğrenme fırsatına eriştim.

Türk milletinin her ferdi, yaşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik rütbesi” ile “Gazi” unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihi de bu açıdan gazilerimize ve canları pahasına verdikleri mücadele ile bulunduğumuz coğrafyanın yaşadığı en büyük tecrübelerden birini içerisinde barındırdığının en çarpıcı göstergesidir. Gazilerimizin ve şehitlerimizin aziz hatırasını canlı ve diri tutarak, “Ne mutlu Türküm diyene!” diyebilen her vatandaşımız,  Türk olmanın şuurunu ve tecrübesini kendi çocuğuna öğretir, onunla paylaşır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin yazdığı destanı sonraki nesillere aktarmak boynumuzun borcudur.

Tarihin en kanlı savaşlarına ve en karmaşık siyasi oyunlarına sahne olmuş bu coğrafya için insanoğlu aklını ve gücünü bu olumsuzlukları sonlandırmak için kullanmalı ve hatta ısrarcı davranmalıdır. 15 Temmuz gecesi bir kez daha gördük ki; gazi veya şehit olmaya hazır yüzbinlerce ferdi ile ülkemiz, huzur ve sükûn ortamını sürdürmeye devam edecektir. Her bir yüreği vefa duygusu ile bezenmiş Türk milletinin ilelebet bağımsız kalması, kahramanlığına ve hürriyet tutkusuna yakışır en uygun yaşama şeklidir.

Bizler bu topraklar için canını feda etmiş şehitlerimizi unutmadık, asla unutmayacağız. Tarihe destan yazan vatan aşığı gazilerimizi de her zaman minnet ve şükran ile anacağız. Rabbim, barış içerisinde huzurlu bir dünyada yaşamayı nasip etsin.”

Haber tarihi: 18/09/2017 Görüntülenme: 171