Zabıtadan Kadın Kuaförlere Denetim

Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri,  merkezde bulunan 27 kadın kuaförüne sıkı denetim gerçekleştirdi. Denetimlere İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şubesi Denetleme Biriminden yetkili de katıldı.

Zabıta ekipleri, vatandaşların daha hijyenik ortamlarda hizmet alabilmesi için denetimlerini sürdürüyor. Kadın kuaförlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde; iş yeri açma ve çalıştırma yönetmeliğine uygunluğu, mesleki iş yeri temizliği, iş yeri tertip ve düzeni, kullanılan ürünlerin durumu ve kullanım izni ile onayı olup olmadığı, kullanılan ürünlerin son kullanma tarihleri, yangın söndürme tüpleri ve ecza dolabı gibi unsurlar kontrol edildi. Yangın tüplerinin günü geçen 4 kuaföre uyarılarda bulunan ekipler, eksikliklerin giderilmesi için iş yeri sahiplerine bir hafta süre verdi. Ruhsatı olmayan 2 iş yerine ise cezai işlem uygulandı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerinde ayrıca işletme sahipleri ve çalışanların müşterilere karşı tutum ve davranışlarını denetimler esnasında kuaförlerde bulunan müşterilere sordu. Müşteriler hijyen ve nezaketli tutumlardan memnuniyetlerini belirtti.

Haber tarihi: 10/11/2017 Görüntülenme: 120