Belediye Spor Yerli Sporcular ile Hedefe Koşacak

Çankırı Belediye Spor Erkek Voleybol Takımı, “Çocuklarımız Geleceğimiz!” sloganlı proje kapsamında iyi bireyler, vatandaşlar ve sporcular yetiştirmek için Çankırılı gençler ile hedefe koşacak.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Belediye Spor bünyesinde Antrenör Ekrem Şahin nezaretinde önemli bir sorumluluk projesi kapsamında oluşturulan Voleybol Takımı ile Çankırı’da yaşayan sporsever gençlere yeşil ışık yaktı. Başkan Dinç, “Gençlerimizi sosyo kültürel, sanat ve spor alanlarında donanımlı bireyler olarak yetiştirmeye yönelik;  güçlü bir toplumun, Çankırı’nın ve Türkiye’nin inşası için gerekli bereketli tohumları Çankırı’dan attık. Temennimiz, bu yolda attığımız her adımın inanılarak genele yayılmasıdır.” dedi. Dinç, ayrıca, bu toprakların çocuklarının ilgi ve yeteneklerinin açığa çıkmasına katkı sağlayarak onları üst düzey kalite ve kapasitede gerçek profesyoneller olarak yetiştirmeyi arzuladıklarını da belirtti.

“Aileler Çocuklarını Spora Yönlendirsin”

Belediye Spor Voleybol Takım Antrenörü Ekrem Şahin ise ailelerden gelen endişelerin yersiz olduğuna değinerek “Yetenekli sporcuları keşfettiğimizde önümüze aile engeli çıkıyor. Bu durum, bize büyük sıkıntı yaşatıyor. Çünkü aileler çocuklarının yetenekli olduğunu kabul etmelerine rağmen derslerinden geri kalacağı ve okul başarılarının olumsuz yönde etkileneceği endişesi ile çocuklarını spor dallarına yönlendirmek istemiyor. Halbuki; spor taktik ve strateji işidir ve pratik zeka gerektirir. Spor, bireyin alışkanlıklarına disiplin ve hayatına planlama getirir. Bunun en güzel kanıtı da yine Belediye Spor Kulübümüzün bünyesinde uluslararası dereceler elde eden milli sporcularımızdır. Ailelerimizin çocuklarını teşvik ederek gelecekteki kariyer planlamalarına yetenekleri doğrultusunda yön vermeleri en büyük isteğimiz.” diye konuştu.

Haber tarihi: 29/11/2017 Görüntülenme: 130