Belediye Yağmur Suyu Izgaralarını Temizlemeye Başladı

2018 kış hazırlıklarını sürdüren Çankırı Belediyesi, yağmur suyu drenaj sistemlerinde herhangi bir sorun yaşanmaması için ızgara ve yağmur suyu hatları ile kanalizasyon hatlarının temizliğine başladı. Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekipler, kent içerisindeki yağmur suyu hatları ve ızgaralarında biriken malzemelerin temizlenmesi ve kanalizasyon deşarjının kolaylıkla sağlanabilmesi için rutin çalışmalarını sürdürüyor.

Taş Mescit civarından başlayan ızgara temizliği çalışmaları kapsamında Aksu Mahallesi’nin genelinde bulunan yağmur suyu ızgaraları temizlendi. Çalışmaların diğer mahallelerde de devam edeceğini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç,  ızgaralarda meydana gelebilecek tıkanıklıklar için önlem aldıklarını söyleyerek olası su baskınlarının da önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade etti. Dinç, ayrıca, evsel atıkların tuvaletlerden atılmaması hususunda vatandaşları uyardı.

Yetkililer, kanalizasyon hatlarının rutin bakımlarının ise ızgara ve yağmur suyu hatlarında başlatılan temizlik çalışmaları ile birlikte yürütüldüğünü bildirdi.

Haber tarihi: 15/12/2017 Görüntülenme: 1140