Çankırı Belediyesi Kışlak Mücadelesine Başladı

Çankırı Belediyesi, uçucu vektörlere karşı mücadeleyi daha etkin kılmak için kışlak mücadele çalışmalarına başladı. Kışlak mücadelesinin şehir merkezindeki tüm kanallarda yürütüleceği bildirildi.

Larva mücadelesi öncesinde uçucu vektörlerin en çok ürediği alanlarda Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce kışlak mücadelesi başlatıldı.  Bahar ayları öncesi hazırlıklara başlayan ekip rögarlar, fosseptik çukurları, sazlıklar, çay yatakları gibi kapalı ve sulak alanlarda üreyen karasinek ve sivrisineklere karşı kışlak ilaçlama çalışmalarını sürdürecek. Kış aylarında yapılan ilaçlama çalışmalarının ilkbahar döneminde gerçekleştirilecek larva mücadelesinde önemli bir aşama olduğunu belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, bir ay boyunca şehrin muhtelif alanlarında yürütülecek çalışmalarda uçucu vektörlerin üreme kaynaklarını kontrol altına almayı hedeflediklerini kaydetti.

Haber tarihi: 13/02/2018 Görüntülenme: 254