Üniversiteli Kız Öğrenciler Genç Girişimci Adayları Olacak

Başarılı girişimci kadınların Çankırı’dan çıkması için girişimcilik kurslarını devam ettiren Çankırı Belediyesi, bu kez Üniversiteli kız öğrencilerden genç girişimciler çıkartacak. Belediye, KOSGEB ve İŞKUR iş birliği ile devam eden Girişimcilik Kursları Üniversiteli Kız Öğrenciler Koordinasyon Merkezinde de yürütülecek.

Son yedi ay içerisinde yaklaşık 200 kadına girişimci belgesi vererek iş sektörü için yeni girişimci adaylar oluşturan Çankırı Belediyesi girişimcilik kurslarına Üniversiteli kız öğrencilerden de yoğun talep geldi. 230 kız öğrencinin başvuru yaptığı kurslar için kura çekimi yapılarak iki sınıf için ilk 50 kursiyer belirlendi. Kursiyerler, 25 kişilik gruplar halinde eğitim alacak. Girişimcilik kursu kapsamında; girişimcilik destek programı, iş kurma süreçleri, iş planı yazma ve kurul deneyimleri ile ilgili eğitimler verilecek. Belediye Başkanı İrfan Dinç, kız öğrencilerin akademik eğitimlerini devam ettirirken Çankırı’da olmalarını fırsata dönüştürmelerini istediklerini belirterek “Öğrencilerimiz onlar için açtığımız Üniversiteli Kız Öğrenciler Koordinasyon Merkezimizde kendilerini evlerinde gibi hissederken hem de alacakları girişimcilik eğitimi ile istihdamlarına ve geleceklerine önemli bir yatırım yapmış olacaklar.  Kurs süresince İŞKUR tarafından öğrencilerimize günlük ücret ödenmesi de memnun edici.” diyerek genç girişimci adaylarına şimdiden başarılar diledi. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin Belediyenin 7. katında bulunan Üniversiteli Kız Öğrenciler Koordinasyon Merkezinde 22 Mart Perşembe günü başlayacağı bildirildi. Kurslar, ayrıca, Kadın İstihdam Merkezi, Engelliler Koordinasyon Merkezinde de farklı gruplarla devam edecek.

Haber tarihi: 12/03/2018 Görüntülenme: 542