Dinç, Öğrencilere Böyle Seslendi; “Yerel Yönetim Modelini Türkiye’ye Birlikte Gösterelim”

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Toplumsal Dayanışma Topluluğu tarafından düzenlenen Türk Toplumunda Cemaat Algısı ve Cemaatlerin Sivilleşememe Sorunları konulu konferansa katıldı.  Uluyazı Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte konuşan Başkan Dinç, öğrencilere seslenerek “Yerel Yönetim modelini Türkiye’ye birlikte gösterelim.” dedi.

Konuşmacı olarak Prof. Dr. Ramazan Yelken’in katıldığı Türk Toplumunda Cemaat Algısı ve Cemaatlerin Sivilleşememe Sorunları konulu konferansına öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Etkinlikte konuşan Dinç, cemaatleşmenin Türk milletinin yumuşak karnı olan dini öğretilerin istismarı üzerine kurulu bir yapılaşma haline geldiğini belirtti. Dinç, salondaki öğrencilere çağrıda bulunarak “Dini öğretileri doğru şekilde öğrenirseniz zihinlerinizi kimse esir alamaz.” dedi.

Özellikle son dönemdeki üniversiteli öğrenciler arasındaki diyalog ve çalışmaları takdir ile karşıladığını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Bir kurumun, bulunduğu şehre sosyo kültürel anlamda en üst seviyede katkı sağlamasını istiyoruz. Biz de gücümüzü zorlayarak katkı ve destek vermekten çekinmeyeceğimizi ifade ediyorum. Biz üstün ve güçlü bir medeniyetin varisleriyiz. Varis olmanın sorumlulukları da büyüktür. Ecdadın bize bıraktığı bu mirası bizden sonraki nesile en iyi şekilde teslim etmek zorundayız.” şeklinde konuştu. Dinç, konferansın sonunda katılımcı öğrencilere kitap hediye etti.

Haber tarihi: 12/03/2018 Görüntülenme: 378