Başkan Dinç’ten 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Mesajı

Belediye Başkanı İrfan Dinç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümü münasebeti ile bir mesaj yayınladı. Çanakkale'de tarihin dönüm noktalarından birinin yazıldığını ifade ederek Dinç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Toprak, namus, vatan uğruna Allah edaları ile göğsünü siper eden aziz şehitlerimizin yegâne mirasıdır Çanakkale. Eşi benzeri olmayan asırlık bir destandır, yaşanmamış onca güzel düşlere meydan okurcasına gözlerini kırpmadan ölüme gitmektir gencecik bedeni ile… Bir olma zamanıdır Çanakkale, kendilerini öldürmeye gelenlere kucak açmak, toprağı kanın ile sulayıp bir bayrağa alını çalmak ve Kelime-i Şahadet getirip tatlı bir tebessümle Azrail'e bakmaktır Çanakkale… Çanakkale’ye sahip çıkmak gözü pek şehitlerimize ve onların emaneti bu vatana sahip çıkmak; vatanımıza sahip çıkmak ise geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu milli şuur ve hedeflerin varisleri olarak bize verilen mirası korumak ve gelecek nesile devretmek ise boynumuzun borcudur. Türk milleti, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan bu azmin mücadelesinde gösterdiği tavır ve üslubu bugün de göstermeye devam etmektedir. Türk Milleti, Çanakkale Zaferi’nde olduğu gibi dünya tarihinde bir dönüm noktası olmaya ve tarihin akışı üzerinde belirleyici bir rol oynamaya devam edecektir. Onlar, dönmeyi hiç bir zaman düşünmediler. İnsanlık ve demokrasi dersinin verildiği bu topraklarda biz de özümüzden ve sözümüzden dönmeyi hiçbir zaman düşünmedik ve düşünmeyeceğiz.

Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebeti ile Büyük Önder Atatürk başta olmak üzere, Çanakkale şehitlerimizi ve bugüne kadar bu vatan için canını veren tüm aziz şehitlerimizi, bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyorum.

Ruhları şad olsun.”

Haber tarihi: 16/03/2018 Görüntülenme: 241