Yeni Yağmur Suyu Hatları Döşeniyor

Çankırı Belediyesi’nin şehrin turizmine katkı sağlamak amacı ile SİT alanı içerisindeki tarihi dokuda gerçekleştirdiği sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında Tarihi Çamaşırhane’nin bulunduğu sokağa yağmur suyu hattı döşemeye başladı.

Çankırı Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerince Cumhuriyet Mahallesi Şehit Alpay Evirgen Sokak ve İplik Pazarı Sokak’ta yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştiriliyor. Çalışmalar kapsamında 500 mm ve 300 mm çapında koruge borular kullanılarak yapılacak 220 metre yağmur suyu hattı sayesinde yağışlarda su birikintilerinin önüne geçilecek. Yetkililer yapılan hat ile yoğun yağışlarda bölgedeki diğer hatlarda artan yükün hafifleyeceğini ve çalışmaların daha sonra Uzunyol’da da devam edeceğini bildirdi.

Haber tarihi: 04/04/2018 Görüntülenme: 702