‘Çocuk Parklarına Güvenlik Kamerası’ Kampanyasına Dinç’ten Destek

İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber tarafından başlatılan çocuk parklarında güvenlik kamerası uygulamasına Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de destek verdi. Son zamanlarda Türkiye gündemine düşen çocuk istismarlarının önüne geçmek için İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber tarafından başlatılan kampanya kapsamında çocuk parklarına güvenlik kamerası çağrısında bulunmuştu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Çocuk istismarına dur demek için İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber tarafından başlatılan "Çocuk Parklarına Güvenlik Kamerası" kampanyasını Çankırı Belediyesi olarak canı gönülden destekliyoruz. Çok önemli bir kampanya. Zira annelerimiz hiçbir zaman yavrularıyla ilgili endişe taşımadan onları gönül rahatlığı içerisinde parklara gönderebilirler. Hiçbir endişe taşımamalılar. Çünkü çocuklar bizim her şeyimiz. Bütün hizmet alanımızın hizmet hareketimizin başında çocuklarımızın mutluluğu geliyor. Eğer bir ülke kalkınmak istiyorsa önce çocuktan başlamalıdır. Çocuklara önem vermeli, onlar geleceğe en iyi şekilde hazırlamalıdır. Yavrularımız oynarken yetişecekler oynarken eğitilecekler. Dolayısıyla çocuk parklarını yavrularımızın eğitimi, gelişimi ve ilerlemeleri açısından çok önemli görüyoruz." dedi.

"Kamera Sistemine 2008 Yılında Başladık"

Çocuk Parklarına kamera uygulamasına 2008 yılında başladığını ifade eden Başkan Dinç, "Biz bu kampanyayı adeta çok önceden gördük ve 2008 yılında bu kampanyaya start vermiş olduk. Şehir merkezimizdeki 66 adet parkımız arasında yoğun olarak kullanılan parklarımızda  271 adet güvenlik kamerasıyla yavrularımıza ve ailelerine hizmet ediyoruz. Çankırı Belediyesi olarak bu işi çok önemsiyoruz ve bu konu da çok hassasız. Şu anda içerisinde bulunduğumuz Barış Manço Çocuk Parkımızın bulunduğu alanda 8 adet güvenlik kameramız bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

Konuşmasını sürdüren Dinç, "Dolayısıyla Çankırı'daki parklarda yavrularımız rahatça güle oynaya vakitlerini geçirebilmekteler. Annelerimiz de Çankırı'daki parklara yavrularını gönül rahatlığı içerisinde, hiç bir endişe taşımadan hiç bir sıkıntıya girmeden çok rahat bir şekilde gönderebilirler, yavruları için endişe duymasınlar." ifadelerine yer verdi.

İki çocuk annesi Sümeyye Çulha, "Çocuklarımın çocukluklarını özgürce yaşamasını istiyorum. Ne yazık ki çağımızda buna her zaman olanak tanınmıyor. İyi ki parklarımızda güvenlik kamerası oldu. Bir anne olarak içim çok rahat bir şekilde güvenilir bir şekilde çocuklarımı özgür bırakabileceğim." şeklinde konuştu.

Haber tarihi: 16/04/2018 Görüntülenme: 101