Bilim ve Sanat Otobüsü Ovacık Köyünde

Çankırı Belediyesi bilim ve sanatın eğlenceli yüzünü Çankırı merkez köylerine taşımaya başladı.  Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi, bilim- sanat ve zeka atölyelerini Ovacık köyü çocukları ile buluşturdu.

Çankırı Belediyesi, bilim ve sanatın eğlenceli dünyasını köy çocuklarının ayağına götürdü. Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi eğitmenleri eşliğinde Ovacık Şehit Necdet Demirel İlk ve Ortaokulu öğrencileri,  zekâ oyunları atölyesinde mangala, Qbitz, katamino, dikkat dört oyunları ile tanıştırırken seramik atölyesinde ise çamurla hayallerini şekillendirdi. Çocuklar, bilim atölyesinde sabun yapıp mikroskop ile canlıları, asit ve bazları inceledi. Robot atölyesinde elektrik devreleri ile basit devreler kuran öğrenciler, güneş enerjisi ile çalışan devreler oluşturdu; müzik atölyesinde ise farklı müzik aletlerini tanıyıp orf eğitimi ile tanıştı. Ebru sanatının renkli dünyası ise çocuklara keyifli anlar yaşattı.  Arkadaşları ile eğlenceli bir eğitim süreci yaşayan köy çocukları, Belediye Başkanı İrfan Dinç’e de teşekkür etti. Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi’nin Bilim ve Sanat otobüsü köyleri dolaşmaya devam edecek.

Haber tarihi: 16/04/2018 Görüntülenme: 270