Başkan Boz’un 19 Mayıs Mesajı

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımladı. Başkan Boz mesajında Samsun’dan başlayarak Amasya, Sivas ve Erzurum’dan tüm ülkeye yayılan istiklal mücadelesinin bu ülkenin gençlerinin yeteneklerini, ideallerini, geleceğe yön verecek plan ve projelerini inşa ettikleri günün de başlangıcı olduğunu söyledi. Boz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs 1919, istiklal mücadelemizin başlangıcı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sönmeyen hürriyet ateşini yaktığımız gündür. Ülkemizin gururu ve umudu biz gençlerin ecdadından gördüğü azim, kararlılık ve tecrübe sayesinde Türkiye’nin geleceğini ve istikbalini her zaman ileri ve yukarı taşıyacaklarına şüphe yoktur. Ulu Önder Atatürk tarafından bir ulusun varlık mücadelesini ortaya koyduğu bu günün, geleceğimizin teminatı Türk Gençliğine armağan edilmesi tesadüf değildir.  Bu anlamada; ülkemizin ve milletimizin milli hedefleri doğrultusunda lider ülke ve millet olma yolunda bilinçli ve önsezileri güçlü, araştıran, vicdan ve fikir sahibi gençler, üzerlerine düşen sorumlulukların da farkında olmalıdır. Türkiye gençliği, ülkesi ve milleti ile bölünmez Türkiye devletini; tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet altında ilelebet yaşatacaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile 99 yıl önce müthiş bir azim ve inanç gösteren başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın aziz kahramanlarını saygı, rahmet ve şükran ile anıyor; teslim aldıkları mirasa aynı heyecan ile sahip çıkan gençlerimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.”

Haber tarihi: 18/05/2018 Görüntülenme: 89