Çankırı Belediyesi’nin Ramazan Sokağı Etkinlikleri Başladı

Çankırı Belediyesi’nin her yıl Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği Ramazan Sokağı etkinlikleri başladı. Birçok farklı etkinliği bir araya getiren Ramazan Sokağı’nı vatandaşlar yine yoğun ilgi ile karşıladı.

Çankırı Belediyesi'nin Ramazan aylarında geleneksel kültürü yaşatmak ve yeniden canlandırmak amacı ile Karatekin Parkı'na kurduğu Ramazan Sokağı, bu yıl da iftar sonrasını renklendirdi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, Karagöz ve Hacivat, Meddah, Orta Oyunları ve masal anlatıcıları ile eski Ramazanların tadını yakaladı. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Ramazan Sokağı’nda gerçekleştirdikleri etkinliklerin öz kültürel değerlerin kuşaktan kuşağa eğlenerek aktarılması için önemli fırsat olarak gördüklerini belirtti. Başkan Boz, Ramazan Sokağı’nda özellikle çocukların, aileleri ile birlikte eğlenceli vakit geçirebilecekleri bir atmosfer oluşturmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Çeşitli sahne gösterilerinden geleneksel birçok etkinliği içinde barından Ramazan Sokağı’nda vatandaşlara Osmanlı macunu (macun şekeri), pamuk şeker ve mısır ikramı da yapıldı. Vatandaşlar, kaligrafi standında ise sevdiklerinin isimlerini yazdırmak için kuyruk oluşturdu.

Haber tarihi: 24/05/2018 Görüntülenme: 354