Geleneksel Ramazan Sokağı Veda Etti

Çankırı Belediyesi tarafından kurulan geleneksel Ramazan Sokağı, dolu dolu bir program ile Çankırılılara veda etti. Ramazan Sokağı’nın bu yılki son etkinliklerine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Çocukları ile birlikte gelen aileler, iftar sonrası etkinliklerinin tadını çıkardı.

Çankırı Belediyesi, Alparslan Türkeş Caddesi üzerine kurduğu geleneksel Ramazan Sokağı’nı büyük final ile tamamladı. Eski Ramazanları aratmayan etkinlikleri ile Ramazan ayı süresince göz dolduran Sokak, vatandaşların iftar sonrasında büyük rağbet gösterdiği bir yer oldu. Ramazan eğlencelerinin vazgeçilmez mekânı haline gelen Ramazan Sokağı, çocuklara yönelik yarışmalar, Hacivat Karagöz, Meddah, orta oyunları, perde eğlencelerinin yanı sıra belirli noktalarda ikram edilen macun şeker, pamuk şeker ve patlamış mısır ve kurulan kaligrafi standı ile ailelere keyifli akşamlar yaşattı. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, bu yıl etkinliklere dâhil edilen masal anlatıcıları ile Çankırı’da somut olmayan kültürel mirası yaşatmak ve aktarmak için Ramazan ayını iyi değerlendirdiklerini ve vatandaşların bu etkinliğe beğenilerinin yüksek olduğunu kaydetti. Başkan Boz, “Geleneksel kültürel değerlerimizi kuşaktan kuşağa aktarırken vatandaşlarımız da aileleri ile birlikte çok eğlendi. Bu yıl hava koşullarına göre kurduğumuz Ramazan Sokağımız, yine iftar sonrasını renklendirdi. Emeği geçen ve ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber tarihi: 12/06/2018 Görüntülenme: 132