Çankırı Belediyesi Modern Asfalt Laboratuarı Kurdu

Kendi ölçeğindeki belediyeler arasında yine farklı bir hizmet atağı gerçekleştiren Çankırı Belediyesi, kendi ürettiği asfaltın üretim kalitesini ölçmek için laboratuar kurdu.  Kullanılacak asfaltın üretim ve serim aşamasında testlerinin devam edeceği bildirildi.

Çankırı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü asfaltta yüksek standardın korunması için önemli bir adım attı. Asfalt Plent Şantiyesi alanında idari bina içerisine kurulan laboratuarda bulunan 15 adet deney cihazı sayesinde; beton basıncı, beton parke ve bordür ile bitüm ve asfalt testleri gerçekleştirilecek. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılacak yol, beton, kaldırım ve asfalt gibi çalışmalarda kullanılacak yapı malzemeleri,  Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından verilen Araştırma Teknikleri Geliştirme kursuna katılarak sertifikalarını alan teknisyen ekip tarafından laboratuar ortamında kontrol edilecek. Belediyenin TSE ve İSO akreditasyonları yapılan laboratuarı,   bölgedeki illerin deney talepleri de karşılayarak Belediyeye gelir sağlayabilecek. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, bu kadar donanımlı ve kapsamlı bir laboratuarın bu bölgede kamu bünyesinde sadece Çankırı Belediyesi’nde bulunduğunu ifade ederek laboratuarın kurulması ile birlikte yol ve yapı malzemelerinin kalitesini artırarak hem ekonomik açıdan tasarruf sağlayacaklarını hem de yapılan çalışmaların ömrünü uzatacaklarını kaydetti. Boz, “Son teknoloji cihazları ışığında yapılacak analizler, yol, asfalt ve kaldırım çalışmalarında bizi daha kaliteli hizmetlere ulaştıracak. Çankırımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Haber tarihi: 09/07/2018 Görüntülenme: 162