Çankırı Belediyesi Kentin Temizliğinde “Fil” Kullanacak

Çankırı Belediyesi, kent içi yol temizliğinde iş gücünü azaltmak ve daha modern yöntemler ile şehre nefes aldırmak için Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere Robot Fil Vakumlu temizlik makinesini araç filosuna kattı. Aracın, özellikle araba altları gibi müdahalesi zor alanlardaki çöpleri temizlemek için büyük kolaylık sağladığı belirtildi.

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz yollarda, kaldırımlarda, yol kenarlarında ve ücra noktalarda kullanılmak üzere Belediyenin araç filosuna robot fil temizleme aracını dâhil etti. Boz, ekiplerin çalışmasını da yerinde izleyerek benzinle çalışan ve 120 litrelik çöp haznesine sahip vakumlu robot fil kentin temizlik çalışmalarına yardımcı olacağını ve acil temizlik işlemlerinde hızlı ve kaliteli hizmet sağlayacağını belirtti. Çankırı’nın işlek cadde ve sokakları robot fil sayesinde daha hızlı bir şekilde temizlenecek. Belediye ekiplerinin şehrin bakım ve temizlik çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü dile getiren Boz, vatandaşların da yapılan temizliği korumaları ve bu konuda ekiplere destek olmaları gerektiğinin de altını çizdi.

Haber tarihi: 20/07/2018 Görüntülenme: 112