IPA Hibe Programı Altyapı Proje Çalışmaları Sona Yaklaştı

Entegre Su Projelerinin Hazırlanması İçin Teknik Yardım Projesi’nin son ayağı olan saha gezisi ve proje değerlendirme toplantısı yapıldı. Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya katılan Belediye Başkanı Hüseyin Boz, proje kapsamında arazi çalışmalarını tamamlandığını belirterek Çankırı için elzem olan Atık Su Arıtma Tesisi’nin kolektör hatlarının ve yan toplayıcılarının 2019 yılında yapılacağını ifade etti. Boz, önümüzdeki yıl gerçekleştirilmesi planlanan ihalenin ardından projenin yapım çalışmalarının hemen başlatılacağını müjdeledi.

Altyapı projeleri olumlu yönde takdir toplayan Çankırı Belediyesi, projenin 2019 yılında ihaleye çıkması yönünde önemli bir adım daha attı. 2013 yılında başlayan AB IPA Hibe Projesi kapsamında Türkiye’de pilot olarak seçilen ve Lot 2’deki yedi ilin arasında yer alan Çankırı, detay projelerinin hazırlanmasının ardından AB Türk Delegasyonu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Daire Başkanlığı üyeleri ve projenin yürütücüsü CDM Smith Firması yetkilileri ile birlikte proje kapsamında saha gezilerini tamamlayarak değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Çankırı Belediyesi, bu projelerin gerçekleştirilmesi ile birlikte dünya standartlarında bir Atık Su Arıtma Tesisi’ni Çankırı’ya kazandırırken Acıçay’da bulunan kanalizasyon çıkışlarını kolektör hatları ile Atık Su Arıtma Tesisi’ne göndererek çevreye olumlu yönde katkı sağlayacak.

Haber tarihi: 28/09/2018 Görüntülenme: 1913