Çankırı Belediyesi Engeli Olan Çocuklara Ritim Kursu Açtı

Çankırı Belediyesi, engeli olan çocuklar için bu yıl da ritim kursu vermeye başladı. Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi'nde verilen derslere  Belediye Engelliler Koordinasyon Merkezi üyeleri ile Çankırı’da özel eğitim alan öğrenciler katıldı.

Çankırı Belediyesi’nin geçen yıl görme engeli olan çocuklar için başlattığı müzik kursu eğitimi bu yıl da ritim dersleri ağırlıklı olarak devam edecek. Ritim kursuna katılan öğrenciler, vurmalı çalgıları tanıyarak ritim duygularını geliştirecek.  Engeli olan vatandaşların sosyal hayata katılımlarını arttırmak istediklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Boz, “Hizmetlerimizin temelinde vatandaşlarımızın mutluluğu yatıyor. Engeli olsun ya da olmasın özellikle çocuklarımızın yaşamın her unsuru ile bütünleşmelerini sağlamayı iyi bir toplum oluşturma düşüncesinin ham maddesi olarak görüyoruz. Çocuklarımıza yaşama sevinci verecek, onları hayata sımsıkı bağlayacak ve sosyal hayata adaptasyonlarını arttıracak unsurların içerisinde Belediye olarak hizmet üretmeye ve geliştirmeye gayret ediyoruz. Çocuklarımız için elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız.” ifadelerini kullandı. Boz, ritim kursuna katılan öğrencilerin bir yıllık eğitimlerinin ardından neler başarabileceklerine hep birlikte bir kez daha şahit olacaklarını da sözlerine ekledi.

Haber tarihi: 01/11/2018 Görüntülenme: 53