Çankırı Belediyesi’nden Öğrencilere “Geziyorum, Çankırı’yı Tanıyorum” Projesi

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz,  şehri tanıtmak, öğrencilerin şehir ile bütünleşmelerini ve uyumlarını sağlamak amacı ile bir gezi programı düzenlediklerini açıkladı. Akademik eğitim için Çankırı Karatekin Üniversitesi’ni tercih eden öğrenciler,  Belediyenin “Geziyorum, Çankırı’yı Tanıyorum” projesi kapsamında şehrin tarihi ve turistik yerlerini görmek için Belediyenin rehberleri eşliğinde şehir turuna çıkartıldı.

Gençlik çalışmalarında ödüllü Belediye olan Çankırı Belediyesi, özellikle üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin şehri daha iyi tanımalarını sağlamak ve uyum sürecini hızlandırmak için “Geziyorum, Çankırı’yı Tanıyorum” sloganı ile gezi programı düzenledi. Etkinlik kapsamında KYK’da kalan üniversiteli öğrencilerden oluşan 200 kişilik grup,  rehberler eşliğinde şehri tanımaya başladı. Çankırı’nın beyaz elmas madeni Tuz Mağarası’ndan başlayan şehir turu, tarihi, turistik ve kültürel mekânlar ile son buldu. İki haftadır devam eden gezilerde şu ana kadar 400 öğrenci Çankırı’nın kültürü ile tanıştı.  “Geziyorum, Çankırı’yı Tanıyorum” etkinliğinin birkaç hafta daha devam edeceği bildirildi.

Haber tarihi: 08/11/2018 Görüntülenme: 60