Başkan Boz, Kadın Personeli ile Birlikte “Şiddete Hayır” Dedi

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, belediyede istihdam edilen kadın personelleri ile birlikte “Kadına Şiddete Hayır” yürüyüşüne katıldı. Kadına yönelik şiddeti kınayan sloganların atıldığı yürüyüşe Çankırı Belediyesi de destek verdi. Boz, hakların elde edilmesi, korunması denildiğinde cinsiyet ayrımı yapılmadan aslolanın insan hakları olduğunu belirterek kadınlara yönelik şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirtti.

Çankırı’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü münasebeti ile düzenlenen “Kadına Şiddete Hayır” yürüyüşüne Çankırı Belediyesi de destek verdi. Belediyede çalışan kadın personeller ile birlikte yürüyüşe katılan Belediye Başkanı Hüseyin Boz, “Toplumumuzda şiddete dair unsurlar görmek, medyada yer alan programlara ve haberlere de baktığımızda toplum içerisinde şiddetin pekiştirildiğine ve mirasmış gibi yeni nesle aktarıldığına şahit olmayı üzülmenin de ötesinde utandırıcı bir duygu olarak değerlendiriyorum. Ülkemizin dört bir yanında “Kadına Şiddete Hayır” diyerek gösterilen duyarlılığa bizler de Çankırı halkı olarak duyarlılık gösterdik ve ses verdik. Ümit ediyorum; bu konuda toplumsal bilinç oluşturulup sağlamlaştırıldıkça şiddet, yeni kurbanlarını üretemeyecektir.” diye konuştu.

Haber tarihi: 27/11/2018 Görüntülenme: 118