Özel Çocukların Annelerine Özel Eğitim

Çankırı Belediyesi ve İl Müftülüğü iş birliği ile engeli olan çocukların annelerine yönelik başlatılan “Dini Bilgiler ve Manevi Rehberlik” eğitimleri yoğun ilgi gördü. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, özel çocuklarla büyük özveri ile ilgilenmek zorunda olan annelerin farklı bir ortamda bir araya gelerek sıkıntılarını ve isteklerini paylaşmalarını arzu ettiklerini belirtti. Boz, annelere rehberlik hizmetinin yanı sıra dini bilgilerin de verildiğini kaydetti.

Çankırı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi ve İl Müftülüğü Engelliler Hizmet Birimi bir araya gelerek engeli olan çocukların annelerini aynı eğitimde buluşturdu. Her Cuma günü saat 10.30–12.00 arasında Belediyenin 7. katında düzenlenen “Dini Bilgiler ve Manevi Rehberlik” saatine annelerin ilgisi de yoğun oldu. Her hafta bir araya gelen anneler, hislerini ve sıkıntılarını paylaşırken engeli olan çocuklarına nasıl davranmaları, onları sosyal hayata daha fazla nasıl dâhil edebilecekleri ile ilgili bilgi alıyor. Aileler dini açıdan da bilgilendiriliyor.

Haber tarihi: 05/12/2018 Görüntülenme: 84