Çankırı Belediyesi’nin Yöresel Ürünler Pazarı Açıldı

Çankırı Belediyesi, el emeği ürünlerin sunulduğu Yöresel Ürünler Pazarı açtı. Hoca Ahmet Yesevi Meydanında açılan pazarda, girişimci kadınların ürünleri satışa sunulmaya başlandı. Belediye Başkanı Hüseyin Boz,  Çankırı’nın tadını, tuzunu, el emeğini, göz nurunu, Yöresel Ürünler Pazarından yerli ve yabancı turistlerin evlerine taşımak istediklerini söyleyerek buranın sadece satış değil Çankırı’nın tanıtımı için de önemli noktalarından biri olacağını kaydetti.

Çankırı Belediyesi, yerli ve yabancı turistlerin Çankırı’ya özgü yöresel lezzetlerden ve hediyelik eşyalardan oluşan yöresel ürünler için bir satış noktası oluşturdu. Yakın zamanda resmi açılışı yapılacak pazarda; reçeller, marmelatlar, sebze ve meyve kuruları, ev yapımı hamur işleri,  sirke çeşitleri, iğne oyası, namaz başörtüleri, tel kırma işleme çantalar, hediyelik kutular, mutfak önlüğü, sofra bezi, yöresel kıyafet işlemesi, yöresel gelin ve damat bohçası, keçe işleme şallar, sırma işleme tablolar ve seccade takımları gibi birçok el emeği ürün satışa sunuluyor. Yöresel Ürünler Pazarı’nda Üç Elma Doğal Tarım Çiftliği ile Eldivan Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi başta olmak üzere yerel işletmelerin ürünlerine de oluşturulan stantlarda yer veriliyor.

Haber tarihi: 07/12/2018 Görüntülenme: 283