Özel Çocuklar Kendi Günlerinde Mahkûmlara Moral Verdi

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında en büyük farkındalığı özel çocuklar yaptı. Çankırı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi üyeleri,  Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda düzenledikleri etkinlik ile mahkûmlara hem moral verdi hem de yeteneklerini sergiledi.

Çankırı’da Dünya Engelliler Farkındalık Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.   Etkinliklerin son adresi ise Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu oldu. Çankırı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi ve Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu iş birliği ile düzenlenen programda sahne alan özel çocuklar, şarkı söylediler, ritim çaldılar ve mehter gösterileri ile göz doldurdular. Çocukların hocaları eşliğinde hazırladıkları Türk Halk Müziği dinletisine mahkûmlar da eşlik etti. Etkinliğe; Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Çankırı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kurumahmut, Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Çankırı İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Çankırı İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hıdır Ayçiçek, Çankırı Cumhuriyet Savcısı Halil Çakır,  Kurum Müdürü Metin Sönmez ile özel eğitim alan çocukların aileleri de katıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Çankırı Belediyesi olarak engeli olan vatandaşlar için yapılan hizmetlerden bahsederek “Engelli Dostu Çankırı” fikrini adım adım inşa etmeye devam edeceklerini ifade etti. Boz,  akülü ve tekerlekli sandalye kampanyasına destek veren Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu personeline de hassasiyetlerinden dolayı ayrıca teşekkür etti. Program sonunda özel çocuklara protokol tarafından hediyeleri takdim edildi.

Haber tarihi: 10/12/2018 Görüntülenme: 265