Yaya Üst Geçidi Yapımında Sona Gelindi

Çankırı Belediyesi, Abdulhalik Renda Mahallesi’nde bulunan Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi ile 15 Temmuz Anadolu Lisesi arasını demiryolu üzerinden bağlayan yaya üst geçidi çalışmalarında sona yaklaştı. 56 m uzunlukta, 4.30 m genişlikte olan yaya üst geçidinin montajı tamamlandı. Üst geçit, en kısa zamanda vatandaşların kullanımına açılacak.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğünce Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi’nin bulunduğu ve eskiden okullar bölgesi olarak bilinen alanda başlatılan yaya üst geçidi çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. 56 m uzunlukta, 4.30 m genişlikte, en üst noktası 15.20 m yükseklikte ve ayak açıklığı 40 m olan yaya üst geçidi için temel açma ve betonarme temel çalışmalarının arından çelik konstrüksiyon köprünün montajı yapıldı. Paslanmaz çelik korkulukları takılan üst geçitte, yayaların güvenli geçişi için metal mesh uygulaması gerçekleştirildi. Andezit yer kaplamaları tamamlanan yaya üst geçidi, kauçuk zemin kaplamalarının tamamlanmasının ardından yakın zamanda hizmete açılacak. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, özellikle öğrencilerin, evleri ve okulları arasında daha uzak mesafelerdeki güzergâhları kullanmadan demiryolu üzerinden karşıdan karşıya güvenli geçişlerini ve rahat ulaşımlarını sağlamak amacı ile yaya üst geçidi projesini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Haber tarihi: 11/12/2018 Görüntülenme: 282