Bakan Pakdemirli’den Başkan Boz’un Projelerine Destek Sözü

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çankırı Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette önemli projelerinin sunumunu gerçekleştirdi. Bakan Pakdemirli, Tatlıçay, Mezbaha ve Hayvan Pazarı projelerine destek sözü verdi. Makamdaki görüşmenin sonunda Bakan Pakdemirli’ye Çankırı kaya tuzundan yapılmış ibrik hediye edildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çankırı'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Bakan Pakdemirli, Çankırı Belediyesine yaptığı ziyaretten sonra Fuar Yolu'nda AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Bakan Pakdemirli’nin konuşmalarından satır başları şöyle:

"Ilgaz'ı Davos yapacağız"

"Çankırı neden bir Davos olmasın, Ilgaz'ı Davos yapacağız inşallah. Bakanlığımızın ilk günlerinde bir ekonomik taarruz oldu. Türkiye’nin temel ekonomik göstergelerinde herhangi bir sebep yokken birdenbire dolar 4 liradan 7,5 liraya tırmandırıldı. Allah'a şükür kontrolü ele aldık. Ama sürekli olarak istikrarsızlaştırılmaya maruz bırakılıyoruz. Kârı, kâra çevirmemiz lazım. Avrupa bunu yapıyor. Ilgaz’ı Davos yaptığımızda bu sebepten dolayı ilçelerimizde aynı zamanda il merkezine de sirayet edecek. Bugün Avusturya’da sadece kayaktan ülkenin yüzde 60 milli gelirini elde ediyor. Mutlaka evlatlarınızı bu güzel sporla hemhal edin. Çünkü Rabbim her yere böyle bir hediye vermiyor. Ilgaz’a vermiş böyle bir hediyeyi. Bunu siz de kullanın. Kötü alışkanlıklara başvurmadan bu spora girsinler. Dün Sarıkamış’taydık. Tüm kayak hocaları Sarıkamış’tan çıkıyor, neden Ilgaz'dan çıkmasın. Ilgaz da Türkiye ekonomisine insanlarımızı kazandırsın. İnşallah kızlar yolu barajımızı en kısa zamanda yapacağız. Aldığımız kararla hayvan bakım ve kesimhane 30 trilyonluk bir yatırım bakanlık olarak belediyemize desteğimizi vereceğiz. Yapımı hayırlı uğurlu olsun."

En Güzel Terazi Milletin Terazisidir

“Türkiye’de 4,5 milyon ton patates üretiliyor ve Türkiye her zaman patates üretiminde ilk 10’dadır. Teknik bir karantinayla ilgili bir konuyu alıp bizi yalanlarla yıpratmaya çalışıyorlar. Bunların işi çamur siyaseti. Bir de demişler ki ‘Bakanın da danışmanı olduğu bir firma var, o getirecek bütün patatesi.’ O da tamamen yalan. O bahsettikleri firma dondurulmuş patates yapıyor. Bizim bahsettiğimiz Türkiye'ye gelmesi muhtemel ürün anadan babadan kalma bildiğiniz normal patates. Yani burada hedef hükümetimiz, sizlersiniz. Bakanlığımızın ve şahsımda bir yıpratma kampanyasıyla yıpratmaya çalışıyorlar. Biz eser siyaseti yapıyoruz. Onlar gibi konuşmuyoruz. Biz daha çok iş yapıyoruz. Onlar konuşadursunlar. En güzel terazi milletin terazisidir.”

Haber tarihi: 13/03/2019 Görüntülenme: 172