Solunum Güçlüğü Çeken Kaz Kurtarıldı

Çankırı Belediyesi, sokak hayvanlarına sahip çıkmaya ve yaralı hayvanlara merhem olmaya devam ediyor.

Çankırı Fatih Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaşın beslediği kaz, bilinmeyen bir sebeple solunum güçlüğü çekmesinden dolayı Çankırı Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım Merkezinde tedavi altına alındı.  Gaga altı yumuşak dokuda delinme oluşan ve boşluktan dili sarkarak hareketsiz kalan kazın yardımına Belediye Veteriner Hekimi koştu.  Acil müdahale altına alınan kaz, yapılan operasyon sonucunda dili düzeltilerek solunum güçlüğü ortadan kaldırıldı. Hayata tutunmayı başaran kaz, tedavilerinin ardından sahibine teslim edildi.

Hayvan dostu bir şehircilik anlayışı yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, yaralı ya da yardıma muhtaç hayvanlara acil müdahalede Türkiye’ye örnek çalışmalar sergilediklerini ifade etti. Esen, sokak hayvanlarına hızlı bir hizmet verdiklerini ve yaralı, güçten düşmüş, bakıma muhtaç hayvanları merkezde bir süre misafir ederek bakım ve tedavilerini yaptıklarını kaydetti.

Haber tarihi: 31/05/2019 Görüntülenme: 435