Başkan Esen İş Başında

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, yoğun yağmur sonrasında çoğunluğu Buğday Pazarı Mahallesi’nde yoğunlaşan su baskınlarını yerinde inceledi. Başkan Esen, vatandaşların mağdur olmamaları için ekiplerini acilen öncelikli bölgelere sevk etti.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, şiddetli yağışın ardından bir kez daha sarı çizmelerini giydi ve su baskınlarının yaşanıp yaşanmadığını kontrol etti. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 2018 yılında başlattığı Acil Eylem Planı kapsamında ana kolektör hatlarının ve ızgaraların temizliği ile yağmur suyu hatlarının imalat çalışmaları kritik noktalarda meydana gelen su baskınlarını önledi. Her yağışta Atatürk Bulvarı’nı, Ahmet Talat Onay Bulvarı’nı ve Fuar yolunu felce uğratan su baskınları bu kez yaşanmadı. Bazı alanlarda yaşanan su baskınlarının ise özellikle binaların saha suları ve yağmur suyu oluklarının kanalizasyon sistemine bağlanmalarından kaynaklandığı yetkililerce ifade edildi. Esen, bina yönetiminin bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyleyerek yağmur suyu ve kanal hatlarının ayrı hatlar üzerinden verilmesinin su baskınlarını engelleyeceğini kaydetti. “Vatandaşlarımızın günlük hayatını sekteye uğratacak her durum için ekiplerimiz ile birlikte canla başla çalışıyoruz. İnşallah bu yıl sonunda altyapı çalışmalarını başlatarak şehrimizi bu sıkıntılardan kurtaracağız.” dedi.

Haber tarihi: 18/06/2019 Görüntülenme: 606