Çankırı Araştırmaları Merkezi Kütüphanesi Araştırmacılara Geniş Bir Arşiv Sunuyor

Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi bünyesinde bulunan kütüphane, araştırmacılara geniş bir arşiv sunuyor. Özellikle Çankırı ile ilgili araştırma yapmak isteyen öğrencilerin, akademisyenlerin ve tarih severlerin ilk durağı haline gelen kütüphane, her geçen gün genişleyen araştırma yayınları arşivi ve nezih ortamı ile tercih edilen bir mekân haline geliyor.

Çankırı, Türkiye ve hatta Dünya tarihine ışık tutan birçok belgeye ev sahipliği yapan Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi,  kütüphanesi ile dikkat çekmeye başladı. Kütüphaneye gelen yerli ve yabancı araştırmacılardan olumlu tepkiler aldıklarını kaydeden Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, kütüphanenin akademisyenlerin ve araştırmacıların beklentilerini karşılayacak düzeyde olduğunu ve arşivinin de giderek genişlediğini belirtti.  Akademisyenlere, tarihe ilgi duyan araştırmacılara ve meraklı öğrencilere kapılarını açan kütüphane, romanlar ve Çankırı’ya ait yayınların dışında Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Denetleme Başkanlığı Arşiv Yayınları, Türk Tarih Kurumu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Yayınları ile araştırmacılara geniş bir yelpazeyi bir arada sunuyor.

Haber tarihi: 06/09/2019 Görüntülenme: 147