Başkan Esen, Güreşçilerini Er Meydanında İzledi

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, geçtiğimiz hafta sonu Çorum’un Osmancık ilçesinde düzenlenen Yağlı Güreş Müsabakalarında güreşçilerini yalnız bırakmayarak onları er meydanında izledi. Genç güreşçilerinin heyecanına ortak olan Esen, aldıkları şampiyonluk ve ikincillik derecelerini büyük bir sevinçle kutladı.

Çorum- Osmancık’ta 5 Ekim’de Pırlanta Pirinç Festivali kapsamında düzenlenen Yağlı Güreş Müsabakaları büyük ilgi gördü. Sabahın erken saatlerinde müsabakaların yapılacağı alanı dolduran vatandaşlar, 500 pehlivanın çekişmeli mücadelesine tanık oldu.  Dua ile başlayan güreşler;  baş, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük boy, küçük orta küçük boy, deste büyük boy, deste orta boy, deste küçük boy, ayak, tozkoparan, teşvik 1, teşvik 2, minikler 1 boy ve minikler 2 boy olmak üzere 14 kategoride gerçekleştirildi. Çankırı Belediye Spor Kulübü Güreş Takımı’ndan Fatih Özgen Teşvik 2 Boy’da şampiyon olurken Mesut Karadeniz ise Küçük Orta Küçük Boy’da ikinciliği elde etti. Güreşçilerinin kıyasıya mücadelesini yakından izleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, elde ettikleri dereceler ile er meydanında göz dolduran genç güreşçilerini tebrik etti. Çankırı Belediyesi’nin ata sporu güreşe sahip çıkarak güreşi Çankırı’da önemli bir aşamaya getirdiklerini belirten Esen, genç güreşçilerine, antrenör Seyfettin Karadeniz’e ve onları gönülden destekleyen herkese teşekkür ederek imkan oldukça güreşçilerinin müsabakalarda performanslarını canlı olarak izlemek ve heyecanlarına ortak olmak istediğini ifade etti.

Haber tarihi: 07/10/2019 Görüntülenme: 241