Çankırı’da Fener Alayı Yürüyüşü Göz Doldurdu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çankırı’da Dolu Dolu Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıl dönümünde bayram coşkusu Çankırı Milli İrade Meydanı başta olmak üzere şehir merkezindeki tüm cadde ve sokaklarında doyasıya yaşandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen tören, oyunlar ve bisiklet turunu akşam saatlerinde fener alayı takip etti.  Kucaklama Taşı mevkiinden başlayan fener alayına ellerinde ay yıldızlı bayrağı sallayan Çankırılılar akın etti.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" şeklinde sloganlar atarak Anıt alanına kadar yürüdü. Yürüyüşe Vali Hamdi Bilge Aktaş ve eşi Seval Aktaş, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve eşi Betül Esen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, protokol üyeleri,  çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Çankırı'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarını İzlemek Videoya Tıklayınız

Bu habere ait video