Başkan Esen’in Mevlit Kandili Mesajı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Mevlit Kandili dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Mesajında Mevlit Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirten Başkan Esen, bu mübarek gecenin tüm İslam âlemine sonsuz huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundu. Esen, mesajını şu ifadeler ile sürdürdü:

“Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1448. sene-i devriyesini kutladığımız Mevlit Kandili, O’nun yaşayışını, emirlerini,  insanlığa iletilerini yeniden hatırlamak, anlamak ve layığı ile yerine getirebilmek adına önemli bir fırsattır. İsraf, zulüm ve haksızlığın hüküm sürdüğü çağımızda ihtiyaç duyduğumuz iyilik, hoşgörü, merhamet ve adaletin Efendimiz’in edasında ve öğütlerinde saklı olduğunu bir kez daha hatırlamak gerekir. Müslüman coğrafyasında kargaşa, huzursuzluk, kan ve gözyaşının yerini ebedi dirlik ve birliğin alması için bu önemli gecenin hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerim ile temiz vicdanların üstün geleceği bir dünya diliyor,  tüm hemşehrilerimizin ve İslam âleminin Mevlit Kandili’ni kutluyorum. Allah bizleri doğru yoldan ayırmasın.”

Haber tarihi: 07/11/2019 Görüntülenme: 153