TCDD Parkı ve Açık Hava Müzesi’nde Peyzaj Çalışmaları Başladı

Çankırı Belediyesince yapımı devam eden TCDD Parkı ve Açık Hava Müzesi projesi kapsamında peyzaj düzenleme çalışmaları başladı. Yapısal çalışmaları tamamlanmak üzere olan 45 bin metrekarelik park içerisine bitkilendirme çalışmaları yapılarak çocuk oyun grupları yerleştirilecek.

Nisan ayından itibaren çalışmaları hızlandırılan TCDD Parkı ve Açık Hava Müzesi’nin Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü sorumluluğunda çalışmaları devam ediyor. Abdülhalik Renda Mahallesi’nde bulunan Devlet Demiryollarına ait eski Cer Atölyesi ve depolama alanını kapsayan bölgede, park yapımı ve yeşil alan çalışmaları hız kazandı. Yürüyüş yolu, mini tren yolu, dinlence alanları, spor aletleri, kafeterya, kameriyeler ve konsept oturma alanları ile sergilenmek üzere tarihi lokomotif ve vagonların yer alacağı alan içerinde peyzaj çalışmaları sürdürülüyor. Çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, bölgeye büyük ölçekli bir rekreasyon alanı kazandırmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve parkı en kısa zamanda hizmete sunmak istediklerini kaydetti.

Haber tarihi: 19/11/2019 Görüntülenme: 223