Belediye Ekipleri Vatandaşlar ve Sokak Hayvanları İçin İş Başında

Çankırı Belediyesi, iki gündür yağan kar yağışında hem vatandaşı hem de sokak hayvanlarını mağdur etmedi. Uzun zamandır beklenen kar yağışına karşı gerekli tedbirleri alan Çankırı Belediyesi, yayaların yoğun olduğu cadde, sokak, ana ve ara arterlerde buzlanmanın önüne geçmek için kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve ulaşımın aksamaması amacı ile  koordineli çalışan ekipler, soğuk ve karlı günlerde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için de seferber oldu.

Kar yağışının belirli aralıklarla devam ettiği Çankırı’da, sokak hayvanları da unutulmadı.  Soğuk havalarda sokak hayvanlarının aç kalmaması için parklara ve refüjlere yerleştirilen mama kapları, kuru mama ile dolduruldu. Ekipler, kedi ve köpekler için mama ve su noktaları oluştururken kuşlar için de kuru ekmekler koydu. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, hiçbir canlının mağdur olmaması için hava koşullarını yakından takip ettiklerini ve teknik ekipler ile  7/24 esasına göre teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

Haber tarihi: 12/02/2020 Görüntülenme: 116
Web Tasarım İnajans