Başkan Esen, “Hiçbir Canlının Yaşamının Tehlikeye Girmesine İzin Vermeyeceğiz.”

Corona virüsü sebebi ile çeşitli önlemler alan Çankırı Belediyesi, sokak hayvanlarını da unutmadı. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, belediye ekiplerinin şehrin 20 noktasında mama desteği verdikleri  çalışmaların her Cuma günü titizlikle sürdürüleceğini belirtti. Birçok farklı bölgede yürütülen  dezenfekte çalışmaları kapsamında; Belediye Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinin de ilaçlanarak yıkandığını söyleyen Esen, “Hiçbir canlının yaşamının tehlikeye girmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

Sağlık Bakanlığının “Evde Kal” çağrısına kulak veren Çankırılıların ardından, boş kalan sokaklarda, sokak hayvanları göze çarpmaya başladı. Sokak hayvanları için şehrin 20 farklı noktasına yerleştirilen  mama üniteleri ile besleme hizmeti veren  Çankırı Belediyesi, sokak hayvanlarına verilen bu hizmeti de sıkı bir takibe aldı. Sokak hayvanlarının kolayca ulaşabileceği mama üniteleri doldurulurken, ekiplerin  her Cuma günü takibini de yapacağı bildirildi.

Bu habere ait video
Haber tarihi: 27/03/2020 Görüntülenme: 241