Çankırı Belediyesi 19 Mayıs’ta Atatürk’ü Andı

Çankırı Belediyesi personeli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıl dönümünde Atatürk maskeleri ile halkın karşısına çıktı.

Salgın hastalık nedeniyle konser, şölen ve toplu kutlama programlarının iptal edilmesinin ardından Çankırı Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıl dönümünde farkındalık oluşturacak dikkat çeken kutlama programı hazırladı.

Koruyucu Yüz Siperi Olarak Atatürk Maskesi

Santral, vezneler, otobüs işletmeleri ve zabıta memurlarının zorunlu mesai yaptığı 19 Mayıs’ta, tüm belediye personeli korona maskeleri yerine koruyucu yüz siperi olarak kullanılan ve üzerinde Atatürk resminin yer aldığı maskeleri taktı. Atatürk maskeleri belediyeyi ziyaret eden vatandaşlara da hediye edildi.

Belediye çalışanlarından Recep Yılmaz, salgın hastalık nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda herhangi bir kutlama yapamamanın burukluğunu yaşadıklarını ifade ederken, farkındalık oluşturmak istediklerinin altını çizdi.

Yılmaz, ilginç kutlama yönteminin vatandaşlardan da tam not aldığını belirtti.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de personelinin duyarlılığının kendilerini memnun ettiğini ifade ederken, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sözümüzde, yüzümüzde, yüreğimizde, geçmişimizde, geleceğimizde ve her zaman fikrimizde olacak ve bu ülkenin her insanında ifade bulmaya devam edecektir. Salgın sebebi ile her ne kadar sokakları dolduramasak da; bayramlarımız taşıdığı anlam, gurur, coşku ve onurdan hiçbir şey kaybetmemiştir” dedi.

Haber tarihi: 19/05/2020 Görüntülenme: 129