Çankırı’da Geleneksel Kurban Pazarlığı “Pazarlık Çubuğu” ile Yapılacak

Çankırı Belediyesi, bu yılki Kurban Bayramı’nın pandemi sürecine denk gelmesi sebebi ile kurban pazarlığına farklı bir çözüm getirdi. Vatandaşların hayvan satış noktalarında geleneksel kurban alım pazarlığını gerçekleştirebilmeleri için pazarlık çubuğu hazırladı. Hayvan satış yerindeki kurban satıcılarını tek tek ziyaret eden Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, pazarlık çubuklarını kurban satıcılarına dağıtarak hayırlı ve bereketli satışlar diledi.

Çankırı’da corona virüs salgınına karşı alınan tedbirler devam ediyor. Pandemi sürecinin hızlı ve daha az bulaş ile atlatılması için maske dağıtımı ve dezenfekte çalışmaları gerçekleştiren Belediye ekipleri, geleneksel kültür ritüellerini de normalleşme sürecine uyduruyor. Kurban satıcıları ile alıcıları arasında gerçekleşen geleneksel kurban pazarlığı için özel olarak pazarlık çubukları hazırlatıldı. Tokalaşarak gerçekleştirilen pazarlıkta bu kez alıcı ve satıcılar kurbanlığa biçtikleri fiyatları, tahta çubuğun uçlarını eldivenli elleri ile tutarak gerçekleştirecek.

Bu habere ait video
Haber tarihi: 21/07/2020 Görüntülenme: 215