Çankırı’da Yol ve Asfalt Çalışmaları Hız Kazandı

Çankırı Belediyesi, yol yapım ve asfalt çalışmalarına devam ediyor. Şehrin birçok farklı noktasında başlayan yol açım, satıh kaplama ve asfalt serim çalışmaları, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince aralıksız yürütülüyor.

Kurban Bayramı öncesinde çalışmaları hızlandıran Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehrin birçok noktasında yoğun mesai harcıyor. Fatih, Kırkevler, Abdülhalik Renda Mahalleleri ile Ballıca mevkiinde toplam 58 bin metrekarelik (11 km) yol satıh kaplama çalışması tamamlandı. Bayram hazırlıkları kapsamında Yer Altı Tuz Şehri giriş kısmı otopark ve meydan düzenlemesi ile Kırkevler Mahallesi Karaköprü mevkii ve Buğday Pazarı, Aksu, Abdülhalik Renda Mahalleleri başta olmak üzere şehrin farklı noktalarında sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında; yaklaşık 25 bin metrekare yol kaplaması yapılarak 6 bin ton asfalt atıldı.

Kenbağ mevkiinde yürütülen yol açım çalışmaları kapsamında yapılan 100 m uzunluğunda istinat duvarı çalışmaları tamamlanarak Kastamonu yolundan Kenbağ mevkiine bağlantı yolu açıldı. Asfalt serim, yama ve tamirat çalışmalarının bayram sonrası da devam edeceği bildirildi.

Haber tarihi: 27/07/2020 Görüntülenme: 192