Başkan Esen’e Ahilik Haftası ve Yaran Kutlamaları Ziyareti

Ahilik Komitesi, 33. Ahilik Haftası ve Yaran Kutlamaları kapsamında Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’i makamında ziyaret etti. Çankırı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz ve Birlik üyeleri ile Çankırı Ticaret Odası Başkan Vekili Ejder Erdem, Ticaret İl Müdürü Mehmet Ali Yaranbaşı ve Çıraklık Eğitim Müdürü Özdemir Şentürk’ün de yer aldığı komite, desteklerinden dolayı Başkan Esen’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Çankırı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Ahilik Kültürü ile ilgili bilgiler vererek Çankırı esnafının sıkıntılarının çözümünde ortak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Yılın Ahi Babası Halit Harput, kalfası Hüseyin Yılmaz ile yılın çırağı seçilen İsmail Kara’yı takdim eden Karadeniz, özellikle pandemi sürecinde esnaflara gösterilen desteklerden dolayı Başkan Esen’i tebrik etti.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Esen, “Ben de esnaflıktan gelen birisiyim, sıkıntılarınızı gayet iyi biliyorum. Esnaf kardeşlerimizin isteklerinin yerine getirilmesinde ve sıkıntılarının çözümünde yerel yönetim olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bize atalarımızdan miras kalan Ahi ve Yaran kültürünün mayasında da iş birliği, birbirini kalkındırma, dürüstlük, adil olma, ortak akıl ile hareket edebilme ve muhabbet vardır. Sosyal yaşantımızı kolaylaştırma ve insan ilişkilerimizi kuvvetlendirme yönünde bizlere büyük katkı sağlayan kültürümüz doğrultusunda günümüzde aynı örnek davranışları sergileyen herkese minnettarız.” dedi.

Haber tarihi: 14/09/2020 Görüntülenme: 274